These advertisements helps me to keep writing articles on this website

Quiche Lorraine

Een gouwe ouwe. Niet gek doen, gewoon back to basic. Dit gerecht is lekker als avondeten of een dag later als snack tussendoor. Ach, zelfs ‘s morgens gaat het er wel in :­)

Boodschappenlijstje voor 2 personen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de 6 plakjes taartdeeg. Snij éen deegplak in een kruis zodat je 4 driehoeken krijgt.

Mix de twee eieren, een scheutje melk en wat peper en zout in een schenkbeker. Klop dit een beetje op. Snij en was de prei.

Bereiding

Bak het spek zonder boter of olie in de pan tot het een beetje knapperig wordt. Laat het daarna op een stuk keukenpapier uitlekken. Wok de prij 5 minuten en gooi dan de spekjes erbij. Roer even en zet het vuur uit.

Smeer de taartvom in met olie of boter en beleg deze met de ontdooide deegplakjes. Gebruik de 4 driehoeken om alles af te dekken. Druk het deeg goed aan zodat er geen kieren zijn.

Leg de rookkaas over de deegplakjes, doe de prei en spek in de taartvorm en verdeel het over de bodem. Giet het eiermengsel over de taart.

Bak de taart 45 minuten in de oven op 180 graden.

Written by Loek van den Ouweland on February 01, 2018. Questions regarding this artice? You can send them to the address below.
By using this site, you acknowledge that you have read and understand our Cookie and Privacy Policy.