Jij hebt al duizenden emails geschreven. En terwijl je een emailadres typt, denk je hardop: persoon at bedrijf. Maar waarom wordt in plaats van 'at' een apenstaartje gebruikt?

Wat doet dat apenstaartje daar in je emailadres?

In de jaren 70 werd de emailstandaard gecreëerd. Als je iemand wil emailen, heb je zijn emailnaam nodig en de plek waar deze persoon te vinden is. Voor ons voorbeeld nemen we Karel Paardepoot, een werknemer van het bedrijf Disney.

Je kunt karel een email sturen op: karel.paardepoot@disney.com, oftewel:

Karel Paardepoot, at disney.com.

Waarbij disney.com de host is waar Karel te vinden is.

Scheiding van naam en host.

Om een emailadres te schrijven moest er een scheidingsteken tussen de naam en host bedacht worden. Op WIKI lees je dat Ray Tomlinson daarvoor het @-teken koos. De reden die hij daarvoor oorspronkelijk gaf, is dat het @-teken zelden gebruikt werd. Maar waar komt de @ vandaan?

at

Het @-teken is een afkorting van "at (the cost of)". Bovenstaande tekst kan herschreven worden als 3 Apples at the cost of $2 = $6.

Dus als Ray Tomlinson het @-teken koos omdat het destijds een zeldzaam teken was, is het een gelukkig toeval, dat het teken uitgesproken wordt als "at". Precies wat we nodig hadden om aan te geven dat Karel te vinden is 'at' disney!

Ongeacht de reden voor de keuze voor een @, is het nauwelijks voor te stellen wat voor impact die keuze dagelijks heeft op miljoenen, mischien wel miljarden mensen op de hele wereld!

Written by Loek van den Ouweland on 2022-05-19.
Questions regarding this artice? You can send them to the address below.